Dünyayı gezerken bizi takip edin, maceramıza ortak olun !

Efsanevi San Francisco, ABD

By 11/01/2012 ,

San Francisco’yu nasıl anlatabilirim ki hiç bilmiyorum. Benim için o kadar özel bir şehir ki… Aşkımla orada çıkmaya başladık, yüksek lisansımı orada yaptım, hayatım boyunca devam edecek dostluklar kurdum, modaya merakım orada başladı, çeşitli milletlerden insanlarla orda tanıştım, farklı mutfakları orda denedim, ve daha aklıma gelmeyen neler neler… Şimdiye kadarki hayatımın en güzel günleri orda geçti :)

San Francisco’da 3 yıl yaşadığım için diğer şehirler gibi tek bir post’da anlatmam mümkün değil ve zaten anlatılabileceğini de hiç zannetmiyorum. Onun için de parça parça ve detaylı anlatmayı düşünüyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim SF, boğazı, denizleri (daha doğrusu okyanusu), köprüleri ve tepeleri ile (İstanbul’un 7 tepesine karşı, SF’nin tam 49 tepesi) İstanbul’a çok benziyor. Belki de onu için hiç yabancılık çekmeden hemen sevmiştim bu şehri :)










İlk iki postumda SF’e 4-5 günlüğüne gelen bir turistin öncelikle görmesi gereken yerleri anlatacağım.
Bütün Amerikan şehirleri gibi bu şehirde de bir adet “Downtown” mevcut. Bu bölgede turistler için birçok görülecek yer, restoran ve alışveriş mağazaları var. Market Street bu bölgenin ana caddesi fakat o kadar uzun ki Embarcadero sahilinden başlayıp Twin Peaks yakınlarına kadar devam ediyor.  

Güzel olmasına güzel fakat homeless (evsiz)’lardan geçilmiyor burda :) Arada bi öyle koku bastırıyordu ki kaçasım geliyordu ama sonra nerede olduğumu farkedip yeniden mutlu oluveriyordum :) Merak etmeyin kimse size dokunmuyor, sadece içki için para dileniyorlar :) Market Street’in en ilgi çekici bölgesi Powel Street ile kesiştiği yerdir. Buradan SF’nin ünlü tramvayına (Cable Car) atlayıp şehrin her yerine ulaşabilirsiniz. Ben 3 yıl boyunca bu tramvaya hiç binmemeyi başardım o ayrı :) okulumun ve iş yerimin dibinde olduğu için binerim nede olsa diye düşündüm hep :)

Powel street üzerinden yürümeye devam ederseniz ünlü Union Square’a çıkıyorsunuz. Bu meydandaki Macy’s, Victorias Secret, Saks Fifth Avenue gibi mağazalarda kendinizi kaybetmeyim ama :) Hazır buraya kadar gelmişken Macys’in üst katındaki Cheesecake factory’ye uğramadan geçmek olmaz. Öğlen saatlerinde pek problem olmaz ama akşam yemeği için burayı tercih ediyorsanız beklemeyi göze almalısınız çünkü rezervasyon almıyorlar. Mekana vardığınızda sizi listeye alıp, elinize titrek mekanizmaya sahip bir cihaz veriyorlar. Masa boşalınca ve sıranız gelince cihaz titriyor ve siz benim sıram geldi diye garsonların peşine koşmaya başlıyorsunuz :P şaka şaka o kadar da değil :) titrek çalıştı mı sizi hemen masaya yerleştiriyorlar. Sonra gelsin yemekler, tatlılar… Mekanın içi de çok güzel ama sadece bir kere gidilecekse kesinlikle terasında oturmalı ve Union Square’nin o muhteşem manzarası eşliğinde cheesecake yenmeli.

Cheesecake factory dışında Powel Street ve çevresinde birçok harika restoran var (San Francisco mekanları adlı postumda daha detaylı bilgi vereceğim). Ben de Ellis street üzerindeki Les Joulins Jazz Bistro adında fransız bir restoranda çalışmıştım :) Eğer tercihiniz fast food olursa Power street üzerindeki Lori’s harika bir mekan, bayılacaksınız. Loris’in karşısında da H&M var :) Powel street’ten tekrar Market St.’e dönüp hemen karşıdaki Old Navy mağazası, yakındaki Forever 21, Sephora ve Westfield alışveriş merkezine uğrayabilirsiniz.
Market Street üzerinde Embarcadero’ya yakın bölge Financial District olarak biliniyor :) Bütün bankalar, FED falan hep burada. TransAmerica Pyramid ilginizi çekebilecek yapılardan. Eğer isterseniz ve vaktiniz varsa (ki vardır diye tahmin ediyorum) Powel’den başlayıp Embarcadero’ya kadar yürüyebilirsiniz. Yolda Financial District, TransAmerica, Fed binasını görüp, sahile varırsınız. Embarcadero’ya vardığınızda upuzun Bay Bridge çıkar karşınıza… Bu köprü SF Downtown ile Oakland ilçesi arasında bağlantı oluşturuyor. Sahildeki Pier 1 (Yani Ferry Plaza)’daki Farmers markete uğranır, Gordon Biersch’da hemen mekanda gözünüzün önünde yapılan biradan içilir, patates kızartması kesin yenir, AT&T Park’ta (baseball sahası) eğer mümkünse baseball maçı izlenir ve sahilde yürüyüş yapılır. Embarcadero sahilinden devam ederseniz San Francisco’nun en ünlü bölgesi çıkar karşınıza: Fisherman’s Wharf ve Pier 39. Buraya da yürümek mümkün (yaklaşık 2 km) fakat eğer yorulmak istemiyorsanız otobüse veya taksiye atlayabilirsiniz. Veya Powel’dan Cable Car ile geçebilirsiniz.




























Fisherman’s wharf’ta yapacaklar say say bitmez… Pier 39 iskelesi kafe, restoranlarla ve mağazalarla dolu zaten. Pier’in en uç kısmındaki publara oturup Alcatraz manzarası seyredebilirsiniz, ya da La Salsa gibi lezzetli ve doyurucu yemeklerin servis edildiği restoranları da tercih edebilirsiniz. Ne de olsa burda heryerde deniz manzarası var :) Haa bir de Pier 39 girişinde bulunan Hard Rock Cafe’yi de unutmamak lazım. Yemekleri lezzetli, ortamı harika, bir de içinde kendi ürünlerini sattıkları mağazası mevcut…  Pier’de yemek yerine Fisherman’s Wharf’taki deniz ürünleri satan ve aynı yerde pişiren ve servis eden bir açık pazar tarzındaki alanda da yemek yemek mümkün. Burada Madam Tussauds müzesi gezilebilir, vapurla Alcatraz hapishanesine (aslında bir ada olan) geçilebilir, Acquarium’u ziyaret edebilir, boğaz turu yapabilir veya sadece Pier’in etrafında hiç eksik olmayan deniz aslanlarını seyredebilirsiniz…







































Alcatraz hapishanesi ile ilgili birkaç şey söyleyip, 1ci postumu bitiyorum :) Alcatraz’ı duymayan kalmamıştır. Al Capone, “Alcatraz Kuşçusu” Robert Stroud ve "Makineli Tüfek" George Kelly gibi ünlü suçlular bu hapishanede (kibarca :)) ağırlanmışlar… Zamanında diğer cezaevlerinden en tehlikeli hükümlüler buraya nakledilmiş.  Alcatraz’da, hepsi başarısızlıkla sonuçlanan, 14 adet kaçma girişimi olmuş, kaçmanın imkansız olduğunu siz de anlarsınız zaten gidip gezerseniz :) Valla herkes mutlaka gezilmeli görülmeli diyor ama ben çok bunalmıştım orda…Girişte verilen kulaklarla o korkunç koridorlarda ilerliyorsunuz ve o dönemlerde kaydedilen acı çeken insanların çığlıklarını kulaklıkla dinliyorsunuz :S  bakmayın fotoğraflarda sırıttığıma, sadece poz vermek için :) aslında resmen acı çektim…









Umarım faydalı olabilmişimdir… En kısa zamanda ikinci SF postu hazırlayacağım söz :)














Thank you for reading and don't forget to like my facebook page (Samira's life and style) and follow me on Instagram (samiraslifeandstyle) too :) Thank u in advance dear friends...

Zaman ayırdığınız için teşekkürler ve bu arada, facebook sayfamı beğenmeyi(Samira's life and style) ve beni Instagram'da (samiraslifeandstyle) da takip etmeyi unutmayın :) Şimdiden teşekkürler sevgili arkadaşlar...

16 comments

  1. Faydalı olmak ne demek! çok eğlendim okurkennn!!! Hayatta bilmediğim, görmediğim, tatmadığım herr şeyi merak eden bi insan olarakkkk mest oldummm.. derhal gidesim geldi...
    Okyanus kokladım resmen:) Devamını sabırsızlıkla bekliyorum! alışveriş mesela, ya da günlük yaşam kuralları, ya da hayatı kolaylaştıran ne gibi uygulamalar var vs...

    YanıtlaSil
  2. Yazını çok beğendim. Ellerine sağlık. Genellikle L. A e geliriz, SF ya hiç gitmedim. Çok merak ediyorum aslında. O kadar da güzel anlatmışsın ki.
    Bu arada Alkatraz dizisini izliyoruz eşimle. Özellikle o bölüm daha da bir ilgimi çekti. Kulaklık bölümü fenaymış gerçekten :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LA'ye gitmisken mutlaka ugraman lazim cok eglenceli bi sehir ;)

      Sil
  3. Desene San Francisco'ya gidersek kaybolmayacağız. Süper bi yazı olmuş akıp gitti okurken.
    :)

    http://ciplakkralice.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. victoria secret poşetimi gördüm orada ne =) posta bayıldım canım süper çok kıskandım :D sevgilerrr

    YanıtlaSil
  5. Cok keyifli bir yazi olmus gezi listemizde var gitmeden once bu bilgilerden yararlanirim sanirim, devamini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kisa zamanda hazirlayacagim ikinci bolumu :) cok sevinirim isine yararsa :)

      Sil
  6. Kareler çok güzel, foklara hayran oldum. Ama hayvanları tıkıştırmışlar küçücük yere yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe yok oyle degil hayvanlar kendileri orada bulunmayi tercih ediyorlar yani aslinda ozgurler ama uzaklasmiyorlar :)

      Sil
  7. how cool Samira! must have been so funny! great pics!! xo

    YanıtlaSil
  8. wow. so many beautiful photos..i was feeling taken away in their beauty..!
    i definitely need to visit that city one day!

    you and your bf look so cute together!

    thanks for stopping by my blog ! :)


    THE CHIC AND CHEAP BLOG
    THE CHIC AND CHEAP BLOG Facebook Page

    Dont forget to like my Facebook page too!

    YanıtlaSil